PUTIN I KIM ĆE PRIČATI O OVA 2 GRANDIOZNA PROJEKTA!

Autor: Republika

Svet

15.08.2018

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin je izrazio spremnost da se sastane sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom, a ruski mediji i stručna javnost nagađaju gde bi i kada bi dva lidera mogla da se sastanu, kao i šta bi mogle da budu teme njihovog razgovora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

U svojoj čestitki upućenoj severnokorejskom lideru povodom 73. godišnjice oslobođenja od Japana, Putin je saopštio da je spreman da se sastane sa Kimom u bliskoj budućnosti, kako bi razgovarali o neodložnim pitanjima bilateralne saradnje i važnim regionalnim pitanjima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
KIm Džong Un

Ruski eksperti kažu da pomirenje Južne i Severne Koreje daje šansu da se realizuju dva velika projekta, direktno povezana sa Rusijom. Radi se o izgradnji gasovoda koji će ići u Južnu Koreju kroz severnokorejsku teritoriju, kao i o povezivanju korejskih železnica sa ruskom Transsibirskom železnicom. Pored toga, Rusija je izrazila spremnost i da učestvuje u modernizaciji i razvoju energetskog sistema Severne Koreje, kada Pjongjangu budu ukinute međunarodne sankcije i severnokorejska strana reši pitanje finansiranja, piše sputnik.rs.

Pored saradnje u navedenom oblastima, Moskva i Pjongjang imaju i konkretne mogućnosti da prošire trgovinsko-ekonomske veze, uzimajući u obzir odluke SB UN.

Samim tim, tema za razgovor između Putina i Kima ima mnogo, ali je trenutno najvažnije očuvati mir na Korejskom poluostrvu, kažu ruski analitičari.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading