Papreno zarađuju: EVO KO JE NAJPLAĆENIJI DRŽAVNIK NA PLANETI

Autor:

Svet

14.08.2018

04:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vodeći svetski političari, osim toga što za vreme i posle mandata imaju obezbeđene mnoge privilegije o kojima građani mogu samo da sanjaju, pored toga primaju i velike plate za obavljanje svojih funkcija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Političari širom sveta zarađuju na stotine hiljada

Međutim, singapurski premijer Li Hsijen Lung (66) rekorder je po godišnjoj zaradi koju prima za obavljanje svog posla. On za godinu dana zaradi čak 1,4 miliona evra.

Mediji prenose da njegova porodica već decenijama vlada Singapurom, a njegov otac Li Guangjao prvi je premijer te države i on je najzaslužniji za njenu neverovatnu ekonomsku transformaciju u jednu od najvećih ekonomskih sila na svetu.

Njega, sa daleko manjom zaradom, prati i američki predsednik Donald Tramp, koji godišnje zaradi 345.000 evra, a s obzirom da je i sam milijarder koji se obogatio pre stupanja na dužnost šefa Bele kuće, on je izjavio da će ceo iznos pokloniti nacionalnim parkovima u državi.

Ovo su plate poznatih lidera

Angela Merkel 333.528 evra
Vladimir Putin 249.000 evra
Emanuel Makron 178.920 evra
Si Đinping 19.324 evra (17 puta manje od Trampa)
Aleksandar Vučić 12. 996 evra

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading