TRAMP UDARIO NA ERDOGANA: SAD uvele sankcije Turskoj zbog hapšenja sveštenika

Autor: Tanjug

Svet

01.08.2018

21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bela kuća saopštila je da će Ministarstvo finansija SAD uvesti sankcije dvojici turskih ministra zbog hapšenja američkog sveštenika Endrua Bransona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Njemu se sudi u Turskoj zbog optužbi za špijunažu i povezanost sa terorizmom.

Portparolka Bele kuće, Sara Hakabi Sanders, rekla je da će Trampova administracija uvesti sankcije turskom ministru pravde Abdulamitu Gulu i ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojlu zbog zadržavanja u pritvoru 50-godišnjeg sveštenika.

Trampova administracija tvdi da su dvojica turskih ministara imala vodeću ulogu u organizaciji zadržavanja u pritvoru i hapšenja Bransona.

S druge strane, Turska je pozvala SAD da promeni svoju odluku zapretivši odmazdom "bez odlaganja", preneo je AP. 

U saopštenju tuskog Ministarstva spoljnih poslova navodi se da Turska "oštro protestuje" protiv odluke američkog Ministarstva finansija da uvede sankcije turskim ministrima pravde i unutrašnjih poslova. Navodi se da će Turska odgovoriti na isti način, bez odlaganja, na "agresivan stav SAD". 

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je prošle nedelje da bi mogao da uvede sankcije Truskoj zbog načina na koji se ta zemlja odnosi prema Bransonu, koji je u pritvoru u Turskoj i optužen za špijunažu i pružanje pomoći terorističkim grupama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading