Peskov: Džonsonov doprinos razvoju rusko-britanskih odnosa je SKROMAN

Autor: Tanjug

Svet

10.07.2018

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portoarol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je danas da je doprinos bivšeg ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona za razvoj britansko-ruskih odnosa bio vrlo skroman i rekao da očekuje "britansko političko prosvetljenje u vezi sa ovim rezultatom".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dmitrij Peskov

Peskov je takođe, kako je preneo TASS, rekao da Kremlj i dalje očekuje, "pre ili kasnije", neka vrstu razumnog objašnjenja ili argumente vezanog za "nedavnu situaciji u Salisberiju i situaciji koja je usledila".

TASS podseća na slučaj u Salisberiju, gde su Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija, prema britanskim tvrdnjama, bili su izloženi nervnom agensu koji je razvijen u Rusiji i optužili Moskvu za učešće u incidentu, što je Rusija kategorički odbacila.

Agencija navodi da su 30. juna dva britanska državljana bila hospitalizovana u Amesburiju, a koji su prema britanskoj strani bili izloženi istoj supstanci kao Skripalji. Jedna od žrtava, Davn Sturdžes, je preminula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading