(FOTO) Građani palili automobile, pa naterali vladu da NE POVEĆA CENE GORIVA

Autor: Tanjug

Svet

07.07.2018

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Haitija suspendovala je danas odluku o povećanju cena goriva samo nekoliko sati nakon što su demonstranti napali hotel "Best vestern premijer" u jednom od najbogatijih kvartova haićanske prestonice Port-o-Prensa, prenosi AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Napad na hotel

Navodi se da je premijer Haitija Džek Gi Lafontan ranije objavio da je neophodno povećati cene kako bi se uskladio budžet i nije davao nikakve naznake da će odustati od toga, ali da deluje da je njegova vlada ipak povukla taj plan nakon izbijanja protesta širom glavnog grada.

Novinar AP video je kako nekoliko stotina demonstranata baca kamenje i lomi prozore na hotelu "Best vestern premijer" u kvartu Petion-Vij, zbog čega gosti nisu smeli da izlaze napolje.

Navodi se da je obezbeđenje ispunilo zgradu hotela, ali su izglednici uspeli da razvale ulazna vrata pre nego što su krenuli u napad na drugi hotel.

AP navodi da za sada nema izveštaja o ranjenima ili ubijenima u najnovijim incidentima, nakon što je juče tokom protesta protiv poskupljenja goriva ubijeno najmanje troje ljudi. Tokom demonstracije je čak zabeležen i pokušaj paljenja benzinske pumpe, što je policija uspela da spreči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading