IZRAELSKI PREMIJER POZIVA EVROPU: Zauzmite čvršći stav protiv Irana

Autor: Tanjug

Svet

04.07.2018

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu želi da Evropa zauzme čvršći stav protiv Irana, nakon što je iranski diplomata uhapšen pod optužbom da je planirao napad sa iranskom opozicionom grupom u Francuskoj.

RepublikaFoto: youtube.com/IsraeliPM
Benjamin Netanijahu

Iranski diplomata je uhapšen u Nemačkoj i jedan je od četvoro uhapšenih pod optužbom da je planirao da izvrši bombaški napad tokom sastanka Nacionalnog saveta otpora Irana, navodi Rojters.

- Nije slučajnost to što je ovaj napad sprečen. Pozivam lidere evrope da prestanu da finansiraju terorističke režime koji finansijraju terorizam protiv nas na vašem tlu. Dosta više sa politikom slabosti kada je u pitanju Iran - rekao je Netanijahu.

Netanijahu je naglasio da je činjenica da se napad planirao dok je iranski predsednik Hasan Rohani bio u Evropi, tražeći ekonomske beneficije od nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, znak "beskrajnog licemerstva Irana".

Teheran je saopštio da nije imao ništa sa napadom i nazvali su ga operacijom "pod lažnom zastavom", koju su sprovele figure unutar Nacionalnog saveta otpora Irana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading