KIJEV U PANICI: Strahuju od sastanka Putina i Trampa, očekuju TAJNI SPORAZUM o Ukrajini!

Autor: sputniknews.com

Svet

02.07.2018

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sastanka predsednika Rusije i SAD ima još dve nedelje, a kijevske vlasti već nemaju mira. Oni se ne boje da će se Moskva i Vašington dogovoriti o saradnji ili da će Tramp dobiti od Putina ustupke u Siriji u zamenu za povratak Moskve u G8. Strah je potpuno druge prirode.

RepublikaFoto: Tanjug/Ap
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko

Strah ne izazivaju najavljene tema razgovora, već tajni sporazum o Ukrajini. U svakom slučaju, tako smatra ukrajinski politikolog Ruslan Bortnik.

Po njegovim rečima, na konju će biti američka podrška Kijevu. Da li će se ona pojačati ili, naprotiv, smanjiti, zavisiće od toga kako budu tekli pregovori predsednika SAD i Rusije.

- Najstrašnije za ukrajinske političare bilo bi da se Putin i Tramp dogovore o kompromisnom kandidatu na predsedničkim izborima u Ukrajini - navodi Bortnik na svom video-blogu. On je ubeđen da Petro Porošenko sigurno neće biti, dok Timošenkova, Vakarčuk, Bojko i niz drugih političara mogu zadovoljiti interese i ruskog i američkog lidera.

- Ima mnogo ličnosti koje mogu biti kompromisne za Rusiju i SAD i povesti Ukrajinu po gruzijskom scenariju, kada nominalna vlast ne priznaje Abhaziju i  Južnu Osetiju, ali u isto vreme ekonomski odnosi se normalizuju, vojna kriza postaje nemoguća, postepeno situacija se smiruje. To je glavna intriga — da li će se dogovoriti o Ukrajini - rekao je Bortnik.

Sastanak Putina i Tramp će se održati 19. jula u Helsinkiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading