NE DAJ BOŽE DA SE TRAMP I PUTIN SLOŽE! NATO može da pukne ako dva lidera donesu OVU odluku!

Autor:

Svet

28.06.2018

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački mediji su u potpunoj panici, jer smatraju da dogovor Moskve i Vašingtona o održavanju skorog samita Vladimira Putina i Donalda Trampa može da bude koban za NATO, odnosno, ukoliko se dva lidera slože oko jedne stvari agresor će pući po šavovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dva lidera odlučuju o sudbini NATO

Oni ističu da rezultat sastanaka Vladimira Putina i Donalda Trampa može biti odluka Vašingtona da prestane da učestvuje u vojnim vežbama NATO-a na njegovoj istočnoj granici. Kao odgovor, Moskva bi mogla da prekine svoje manevre za zapadu Rusije.

Prema oceni nemačkih medija, takva odluka SAD može da oslabi vojnu organizaciju i "stavi pod znak pitanja njene osnovne principe".

 

 

Kako se ističe, time se ofanzivne mogućnosti Moskve neće promeniti, a posebno razočarane će biti Poljska i baltičke države koje stalno govore o "ruskoj pretnji".

Osim toga, mediji tvrde da ako rezultat pregovora dva lidera bude slabljenje antiruskih sankcija, ekonomska ograničenja će morati da ukine i Evropa.

Ranije je potpredsednik SAD Majl Pens rekao da će dva predsednika razgovarati o širokom krugu pitanja, uključujući ekonomske veze i situaciju u Ukrajini Siriji.

Kako se očekuje, danas će biti saopšteno tačno mesto i vreme sastanka Vladimira Putina i Donalda Trampa.

Američka televizijska stanica "Foks njuz" javila je danas, pozivajući se na neimenovane izvore, da će samit predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina biti održan u finskoj prestonici Helsinkiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading