ITALIJANI NE OSTAVLJAJU NA MIRU MIGRANTE!

Autor: Agencije

Svet

21.06.2018

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija je danas saopštila da je privremeno zaplenila dva broda nemačke nevladine organizacije "Lajflajn", dok su preko Mediterana prevozili više od 200 migranata, da bi se utvrdila veza između holandske zastave pod kojom su plovili i nacionalnosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Italijanski ministar saobraćaja Danilo Tonineli rekao je da će brodovi "Lajflajn" i "Zefuks" biti sprovedeni do luka i tu zadržani da bi se "proverila zastava pod kojom plove".

Oba broda su prethodno dobila zabranu da pristanu u italijanske luke, po odluci ministra unutrašnjih poslova Matea Salvinija.

Tonineli je rekao da će "ljudski životi biti sačuvani" pre nego što su brodovi zaplenjeni.

Prema njemu, nevladina organizacija Lajflajn je delovala protivno međunarodnom pravu i primila migrante na brodove u trenutku kada je libjska obalska straža bila na putu da interveniše.

Tonineli je rekao da je Holandija u odgovoru na italijansko pitanje navela da je brod "nelegalno nosio holandsku zastavu". To je potvrdilo i holandsko predstavništvo u EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading