Da nisu malo preterali? Tramp sastavio listu od 74 zahteva Severnoj Koreji

Autor: Tanjug

Svet

17.06.2018

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Japana Taro Kono izjavio je da su SAD sačinile listu od 74 zahteva koje bi Severna Koreja trebalo da ispuni kako bi ostvarila potpuno eliminaciju sopstvenog nuklearnog arsenala, drugog oružja za masovno uništenje i relevantne infrastrukture.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Predsednik Amerike Donald Traamp posle susreta sa Kimom ima mnogo više zahteva nego ranije

TAS prenosi da je Kono to izjavio u današnjem intervjuu japanskoj državnoj televiziji NHK.

- Vrhovni vođa Severne Koreje pristao je na punu denuklearizaciju. Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je tokom posete Pjongjangu da, prema navodima SAD, to uključuje eliminaciju - na transparentan i nepovratan način - nuklearnih zaliha i drugih tipova oružja za masovno uništenje, uključujući hemijsko i biološko oružje, kao i raketa i sve relevantne infrastrukture - kazao je Kono.

On je naveo da je "u vezi s tim, Severnoj Koreji predata lista sa 74 zahteva".

- Ukoliko zahtev za punom denuklearizacijom ne bude ispunjen u ovom obliku, sankcije protiv Severne Koreje neće biti ukinute. Ja mislim da oni (Severna Koreja) to shvataju - poručio je Kono.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading