PUTIN IH MATIRAO! ČLANICE G7 DA DOĐU U MOSKVU!

Autor: Tanjug

Svet

10.06.2018

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da izlazak iz G7 nije bio izbor Rusije i da bi voleo da zemlje članice te grupe vidi u Moskvi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Time je Putin odgovorio na pitanje novinara u vezi sa predlogom američkog predsednika Donalda Trampa o ponovnom prijemu Rusije u G7, prenosi Rojters.

Inače, nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je na marginama juče završenog samita G7 da su se predstavnici zemalja EU složili da još nisu ispunjeni uslovi da se Rusija vrati u tu grupu, iz koje je 2014. godine izbačena nakon pripajanja Krima.

Govoreći danas u kineskom gradu Chingdao, gde se održava samit Šangajske organizacije za saradnju (SCO), Putin je istakao da zajednička kupovna moć SCO, na čelu sa Rusijom i Kinom, nadmašuje G7.

Ruski predsednik je, u izjavi novinarima, danas rekao i da bi mu bilo drago da se sastane sa Trampom kada Vašington bude spreman za održavanje samita, prenosi AP.

Rekao je i da deli Trampovu zabrinutost zbog obnovljene trke u naoružanju, ukazavši da je za rešavanje tog pitanja potrebna temeljna diskusija.

Prema Putinovim rečima, neke zemlje - uključujuću Austriju - ponudile su da budu domaćini njegovog samita sa Trampom.

Ranije danas, ruski predsednik je, u govoru na samitu, kritikovao povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, istakavši da američki potez može da "destabilizuje situaciju u regionu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading