KALINJINGRAD: OVO JE NAJVEĆI KOŠMAR NATO

Autor: Republika

Svet

26.05.2018

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći košmar za Severnoatlantsku alijansu predstavlja "Kalinjingrad naoružan do zuba", navodi u svom autorskom članku američki list Nešenel interest.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Naime, ruske rakete i mornarica koja je razmeštena u tom regionu Evrope u velikoj meri umanjuju zonu dejstva američkih i evropskih snaga, iako najveću pretnju predstavljaju ruski "Iskanderi", koji u mogu da nanose precizne udarce na vojne objekte u Poljskoj i Pribaltiku.

List ističe i da NATO trenutno ne raspolaže resursima da se suprotstavi toj opasnosti.

Pored kopnenih raketa, dodaje Nešenel interest, Rusija može i da upotrebi vazdušne snage naoružane krstarećim raketama Iks-55 i Iks-101, o kojima se ni ne zna puno, iako se veruje da mogu da pogode bilo koji cilj u Poljskoj, piše Sputnik.

Pored toga, dodaje list, u Kalinjingradu su razmešteni i brodovi sa raketnim sistemima, kao i podmornice koje pojačavaju udarnu moć Rusije protiv potencijalnog agresora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading