(VIDEO) HILARI SE GLUPIRALA SA PUTINOVOM ŠUBAROM: Propala na izborima, pa bi da bude duhovita

Autor:

Svet

21.05.2018

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša državna sekretarka SAD i nekadašnja prva dama te zemlje Hilari Klinton ni nakon godinu i po dana od fijaska na predsedničkim izborima 2016. nije prebolela poraz od Donalda Trampa, čemu svedoči njen najnoviji nastup na Univerzitetu Jejl, koji je ponovo iskoristila da ismeje ruskog lidera Vladimira Putina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
S-300 čuva glavu, a šubara je krasi

Ona je tom prilikom pokušala da bude duhovita i još jednom ukaže na navodnu pomoć koju je Putin dao Trampu da postane 45. američki predsednik, te je u jednom momentu izvadila pred stotinom studenata čuvenu rusku šubaru sa grbom Ruske Federacije, stavila je na glavu i prokomentarisala: "Ako ne možete da ih pobedite, pridružite im se".

Iako je time izazvala salve smeha i višeminutni aplauz jer je poznato koliko ona ne voli šefa Kremlja, a stavila je na sebe simbol njegove zemlje, ipak je ostalo nedorečeno šta je tačno tim nastupom želela da kaže.

- Vidim vas ovde sa svim tim kapama koje nosimo nakon diplomiranja, pa sam odlučila da i ja ponesem jednu kapu za sebe - rusku kapu. Mislim, ako ne možete da ih pobedite, pridružite im se - navela je Klintonova i još jednom oplela po Moskvi da se mešala u američke predsedničke izbore, naravno, izostavivši da doda da za te njene tvrdnje ne postoji nijedan dokaz.

Hilari tokom stavljanja šubare prokomentarisala: "Ako ne možete da ih pobedite, pridružite im se"

Klintonova je pokušala da se našali i u vezi sa skandalom koji je 2016. izbio u vezi sa objavom niza njenih privatnih mejlova i samim tim i malverzacijama tokom kampanje.

- Ako mislite da je "curenje" mojih mejlova bilo skandalozno, onda niste čuli kako zvuči moj glas kad pevam - rekla je Klintonova i još jednom među diplomcima sa Jejla izazvala smeh i oduševljenje.

Inače, njen nastup je samo jedan u nizu napada na Rusiju i optužbi da je ta zemlja umešana u brojne afere širom sveta, uključujući i pobedu Trampa na izborima. Istraga o tome se, podsetimo, vodi od trenutka ulaska republikanca u Belu kuću, ali se u mnogim njenim fazama ispostavljalo da je u pitanju samo prazna priča.

Interesantno je da su mnogi gledaoci nastupa Klintonove opet primetili kako je neobično mnogo kolutala očima i bečila se za govornicom, što je ranije, tokom kampanje za izbore, bilo prilično upadljivo i izazivalo spekulacije da ima ozbiljne probleme s kontrolom emocija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading