POMPEO NUDI SEVERNOJ KOREJI DIL: Razoružajte se i daćemo vam pare

Autor: Tanjug

Svet

11.05.2018

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Majk Pompeo ponudio je Severnoj Koreji ekonomsku pomoć ako se odrekne svog nuklearnog oružja, u trenutku dok se Vašington i Pjongjang pripremaju za istorijski samit dvojice lidera - predsednika Donalda Trampa i Kim Džong Una.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majk Pompeo

Dan nakon povratka iz Pjongjanga, Pompeo je rekao da je imao "dobar" i "suštinski" razgovor sa Kimom tokom posete za vreme koje je obezbedio oslobađanje troje Amerikanaca uhapšenih u Severnoj Koreji, prenosi AP.

- Ako Severna Koreja preduzme akciju da se brzo denuklearizuje, SAD su spremne da sarađuju sa Pjongjangom kako bi se postigao prosperitet zajedno sa našim južnokorejskim prijateljima - kazao je Pompeo na zajedničkoj pres konferenciji sa južnokorejskim ministrom spoljnih poslova Kang Kjung-vaom.

Pompeo je dodao da je potrebno da denuklearizacija bude "potpuna" i "proverljiva", sugerišući da bi to podrazumevalo inspekcije kako bi se osiguralo da je Severna Koreja ispunila taj zahtev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojša

12.05.2018 09:31

Da se razoružaju a onda će da ih bombarduju i uzmu im sve, sva rudna bogatstva a sve nepodobne da pogube kao u Libiji, Iraku, Srbiji, Siriji, ..... Samo to je račun bez krčmara. lepo je rečeno da se USA moraju povući iz Južne Koreje da bi nastalo razoružanje pogotovo nuklearno. Bez toga je smešno. Oni poruče iz štamparije malo para koje će im onda višestruko naplatiti kao što su to nama uradili 2000 godine. Treba pitati Dinkića gde je 7 tona zlata jer to se vidi iz statistike veoma jasno da je nestalo a zna se i ko je to od njega dobio i delom naplatio finasiranje prevrata u Srbiji.