ERDOGAN BEZ MILOSTI: Robija za 14 članova osoblja opozicionog lista

Autor: Tanjug

Svet

25.04.2018

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski sud osudio je danas 14 članova osoblja lista "Džmuhurijet" na zatvorske kazne po optužbama za terorizam, dok je troje oslobodio, rekao je njihov advokat, u slučaju koji je izazvao globalne kritike zbog kršenja slobode izražavanja pod predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne prašta: Redžep Tajip Erdogan

Sud je osoblju "Džumhurijeta" izrekao kazne od dve i po do sedam i po godina zatvora, rekao je Rojtersu advokat Ozden Ozdemir.

Još jedan optuženi, koji nije zaposlen u tom listu već je optužen zbog aktivnosti na Tviteru, osuđen je na kaznu od 10 godina zatvora, naveo je Ozdemir.

Osoblje ovog turskog lista, jednog od malobrojnih preostalih glasova kritički nastrojenih prema vladi - optuženo je za podržavanje mreže Fetulaha Gulena, muslimanskog sveštenika koga Ankara krivi za neuspeli pokušaj puča 2016. godine.

- Ovo nipošto nije presuda po zakonu. Na kraju krajeva, ovo je politički slučaj - zaključio je advokat Ozdemir, čiji štićenici negiraju optužbe za koje ih turske vlasti terete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading