TRAMP PROMENIO PLOČU: Sad hvali Kim Džong Una!

Autor: Tanjug

Svet

25.04.2018

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je severnokorejski lider Kim Džong Un veoma otvoren i veoma častan čovek i naveo da će SAD nastaviti da vrše maksimalan pritisak na Pjongjang kako bi došlo do denuklearizacije Korejskog poluostrva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un i Donald Tramp

- Direktno su nam rekli da žele sastanak što pre. Mislimo da je to sjajna stvar za svet - rekao je Tramp na konferenciji za novinare sa francuskim presednikom Emanuelom Makronom u Beloj kući.

- Kim Džong Un, on je stvarno veoma otvoren i mislim veoma častan, sudeći po svemu onome što smo videli - rekao je Tramp.

On je ponovio da će "ustati od stola" ako najavljeni pregovori sa Kimom ne budu bili produktivni ili ako Severna Koreja ne bude delovala u dobroj volji, prenosi AP.

- Videćemo kuda sve to vodi. Možda će biti divno, a možda i ne - naveo je on.

Američki predsednik tvrdi da nije bilo ustupaka prema Pjongjangu kako bi do sastanka došlo i dodao da "neće ponoviti greške prethodnih administracija", te da će SAD nastaviti da vrše "maksimalan pritisak" na Severnu Koreju.

- Želim da se oslobode svog nuklearnog oružja - rekao je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading