TRAMP ĆE POSTHUMNO POMILOVATI BOKSERA DŽEKA DŽONSONA?!

Autor: Tanjug

Svet

21.04.2018

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da razmatra da posthumno pomiluje Džeka Džonsona, prvog crnog prvaka u boksu u teškoj kategoriji koji je pre više od 100 godina završio u zatvoru zbog veze sa belkinjom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je na Tviteru objavio da ga je na ovo razmišljanje podstakao njegov prijatelj, glumac Silvester Stalone, zvezda filma "Roki".

- Njegova iskušenja su bila izuzetna, njegov život bio je kompleksan i kontroverzan. I drugi su to razmatrali, mnogi su mislili da će to biti učinjeno, ali da, ja razmatram potpuno pomilovanje - naveo je Tramp.

Džonson je legendarna ličnost u svetu boksa, a njegov život bila je tema više biografija, drama i dokumentaraca, navodi AP.


Postao je šampion 1908. a pobedio je u 73 meča, 40 nokautom i imao je 13 poraza.

Godine 1913. godine osuđen je zbog kršenja "Manovog zakona", kojim je bilo zabranjeno prevoziti žene preko granica država "zbog nemoralnih razloga". 

Posle presude pobegao iz zemlje, ali se nekoliko godina kasnije vratio da bi odslužio kaznu od 10 meseci zatvora.

Pokušao je da obnovi karijeru po izlasku iz zatvora, ali nije uspeo da povrati titulu. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći 1946, u 68. godini.

Ženio se tri puta, a sve supruge su bile belkinje. Nije imao dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading