PREDSEDNIK KRIMA SERGEJ AKSJONOV: Ko ima mozga neće udariti na Rusiju

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

21.04.2018

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Krima Sergej Aksjonov rekao je za Sputnjik da će svako ko ima iole mozga odustati od primene sile protiv Rusije i njenih saveznika.

RepublikaFoto: www.kremlin.ru
Sergej Aksjonov (levo)

Na pitanje da li bi Jalta ponovo mogla da bude mesto odlučujućeg sastanka lidera supersila u pokušaju da se smire tenzije odgovorio je potvrdno.

- Nadajmo se samo da Trećeg svetskog rata neće biti. Tada su se na Jalti sreli da bi dogovorili novi svetski poredak, posle Drugog svetskog rata… Sve treba da se dogodi i da prođe normalno. Ruska Federacija se uvek snažno odupirala svakom agresoru. Tako da smatram da će onaj ko ima iole mozga odustati od primene sile protiv Rusije i njenih saveznika. Tako da će sve normalizovati - rekao je Aksjonov. 

Prema njegovim rečima, predsednik Rusije Vladimir Putin je političar broj jedan u svetu i veruje da će on naći način da se izađe iz situacije pojačanih tenzija između velikih sila. 


- Ruska Federacija danas, kao što vidite, sa svojim saveznicima ne formira čak ni novi svetski poredak, nego ispada da pravi alternativu. Ako vi sa nama ne želite da razgovarate, to znači da ćemo mi razgovarati sa onima koji su spremni. Neko je spreman da izađe u susret, neko je spreman da sasluša drugu stranu, neko je pre svega spreman da čuje glas pravde i, na prvom mestu, objektivnosti. Naš predsednik ulaže mnogo napora kako bi u ovom slučaju ispravio sve te nepravde, to jest kako bi zaobišao, izbegao sve te krizne momente… Ali, uprkos tome, kao što vidite, odlučili su da napadnu Siriju. Da li to pomaže uspostavljanju prijateljskih odnosa? Naravno da ne. Dokle god su u tim zemljama na vlasti takvi lideri, verovatno ’druge Jalte‘ neće biti - istakao je Aksjonov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading