LAVROV EKSKLUZIVNO OTKRIO DA LI ĆE BITI RATA IZMEĐU RUSIJE I AMERIKE!

Autor: Republika

Svet

20.04.2018

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin je spreman da se sastane sa američkim liderom Donaldom Trampom, rekao je u intervjuu za Sputnjik šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Lavrov

Ruski ministar je na pitanje novinara da li su pojačane pripreme za sastanak Vladimira Putina i Donalda Trampa rekao da je sve počelo, misleći na javnu potvrdu Trampove namere.

- Predsednik Putin je spreman za takav sastanak - dodao je on.

Šef ruske diplomatije je ipak naveo da priprema samita, kao takvog, još nije počela.

- Međutim, čim počne, mi ćemo vam obavezno reći. Samo skrećem pažnju da je Donald Tramp već nakon tog telefonskog razgovora nekoliko puta i u tvitovima i u izjavama poručio da sa Rusijom treba rešavati pitanja, imati dobre odnose. Samo glupan misli drugačije - dodao je Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Ruski ministar je rekao da Putin i Tramp 100 odsto neće dozvoliti sukob dve države.

- Vraćajući se na pitanje o rizicima vojnog konflikta, 100 odsto smatram da dve vojske to neće dozvoliti i naravno predsednik Putin, kao ni, siguran sam, predsednik Tramp - rekao je on.

On je dodao da su Putina i Trampa izabrali narodi, pred kojima i odgovaraju za mir.

Međutim, on je dodao da je Rusija spremna da odgovori na sankcije Vašingtona.

- Siguran sam da treba reagovati sa dostojanstvom. Moramo da reagujemo na oduzimanje naše sopstvenosti, proterivaenje diplomata — u suprotnom bi to bilo nepoštovanje prema samom sebi. Međutim, padati u klevete, svađe i grubosti ne nameravamo niti ćemo to raditi — to uopšte nije stil našeg predsednika - rekao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un

Severna Koreja

Rusija želi uspeh predstojećeg sastanka lidera SAD Donalda Trampa i Severne Koreje Kim Džong Una.

- Mi pozdravljamo i predstojeći međukorejski samit, koji će biti održan u aprilu, i američko-severnokorejski, koji će biti održan u maju-junu kako je rekao Tramp - kazao je Lavrov.

U isto vreme, on je izjave dve strane uporedio sa boks-mečom.

- Liči na ring u koji ulaze bokseri, pre toga se mere i "šepure" jedan pred drugim, a tek onda počinju sa borbom. Nakon toga se grle i čestitaju jedan drugom - ukazao je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading