SIRIJCI, SAMO VAS GLEDAMO: Piromani iz Pentagona ponovo pale vatru

Autor: Tanjug

Svet

19.04.2018

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pentagon tvrdi da, iako ne postoje znaci da se sirijska vlada sprema da izvede napad hemijskim oružjem, ona i dalje ima mogućnost da izvede "ograničene napade u budućnosti".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Oni će imati mogućnost da izvedu ograničene napade u budućnosti, ne bih to isključio. Ipak, dok razmatraju dinamiku izvođenja takvih napada, moraju da pogledaju preko ramena i zabrinu se da ih mi posmatramo i da ćemo imati mogućnost da ih opet napadnemo, ukoliko to bude neophodno - rekao je direktor Generalštaba združenih oružanih snaga SAD general potpukovnik Kenet Mekenzi, navodi Rojters.

Portparolka Pentagona Dejna Vajt je na zajedničkoj konferenciji za novinare s Mekenzijem naglasila da nisu prijavljene civilne žrtve prošlonedeljnih raketnih napada, koje su SAD sprovele zajedno s Francuskom i Britanijom. 

Vajt smatra da je to dokaz preciznosti oružja SAD i njihovih saveznika, prenosi AP.


Ona je, istovremeno, osporila tvrdnju Rusije da je oboren značajan broj raketa. 

Portparolka Pentagona navela je da su SAD uverene, ali ne i 100 odsto sigurne, da se hemijsko oružje nalazilo na sva tri mesta, koja su bila meta prošlonedeljnih napada. 

Vajt tvrdi da su se na tim mestima najverovatnije nalazili gas hlorin i sarin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading