ŠVEDSKE FEKALIJE: Kad je loše, "Amerika" prevode kao "Rusija"

Autor:

Svet

18.04.2018

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratski zapadnjački mediji... Kakva smehotresna izjava, kakva besmislica i sasvim izvesno - netačna formulacija. Ako je iko izmislio obmane čitalaca, gledalaca i slušalaca, ako je iko slao lažne slike koje su bile okidač za pokretanje ratova i uvođenje sankcija - bili su to oduvek demokratski zapadnjački mediji, čiji se modus operandi, mora se ipak priznati, proširio širom sveta. No, sad nije reč o ostatku sveta, već o tim zapadnjacima - dobri i pošteni Šveđani, tačnije njihov kanal TV4, u prevodu sa arapskog na švedski zamenio je reč "Amerika" sa rečju "Rusija" i to, gle čuda - kad je žena iz snimka loše govorila o SAD!

Foto: pixabay.com
Amerikanci su nedavno izvršili novi zločinački napad na Siriju, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, samo uz podršku Francuske i Velike Britanije/Foto: Ilustracija

No, ne lezi vraže, ima i u Švedskoj ljudi koji govore arapski i koji su odmah primetili flagrantno kršenje novinarske i ljudske etike, dižući glas protiv fekalija sa pomentog TV kanala.

"Rusija, Iran i režim moraju da odu odavde jer su nam ukrali našu državu i našu zemlju", stoji u prevodu rečenice u kojoj se nigde ne pominje Rusija, već žena, kako su primetili gnevni gledaoci TV4, više nego jasno izgovara reč: "Amrika" - što je arapska reč za Sjedinjene Države!

 

 

Posle više hiljada deljenja posta sa Fejsbuk stranice TV4, čelnici ovog, verovatno američkim novcem potpomognutog kanala koji se samo načelno vodi da je švedski, morali su da priznaju grešku.

"Prilikom emitovanja juče je pušten prilog iz Sirije koji, nažalost, prati pogrešan tekst. U skladu s tim, prevod nije odgovarao onome što je zaista rečeno..."

Eto, SAD i njihovi zapadnjački evropski sateliti - kolevke demokratije - nema veze što lažu, bitno je istaći da je Rusija kriva za sve.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading