TOTALNI OBRT: TRAMP nudi pomoć Rusiji!

Autor: Republika

Svet

11.04.2018

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manje od jednog sata nakon što upozorio Moskvu na raketne napade u Siriji, američki predsednik Donald Tramp ponudio je da pomogne u jačanju ruske ekonomije i pozvao na prekid "trke u naoružanju". Rojters ocenjuje da je očigledno reč o diplomatskom preokretu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je, istovremeno, napisao na svom nalogu na Tviteru da je odnos SAD s Rusijom gori nego ikad, i kada se ima u vidu period Hladnog rata.

- Nema razloga za to. Potrebni smo Rusiji kako bismo joj pomogli s njenom ekonomijom, nešto takvo bi bilo veoma lako uraditi, a treba nam da sve države zajedno rade. Zaustaviti trku u naoružanju? - naveo je Tramp, a preneo sputnik.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je Trampov tvit: - Odlična ideja. Počnite sa uništenjem hemijskog oružja. Američkog.

Tramp je prethodno, reagujući na izjavu ruskih zvaničnika koji su upozorili SAD povodom informacija o mogućem vojnom napadu u Siriji, poručio Rusiji da se spremi, jer će "leteti rakete".

Ranije su mediji objavili da se dva američka broda kreću ka obali Sirije - "Donald Kuk" i "Porter".

Na njima se nalazi nekoliko desetina krstarećih raketa "tomahavk".

  

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading