MOSKVA ODGOVORA VAŠINGTONU: Nema tih sankcija zbog kojih će Rusija promeniti svoj kurs

Autor: Tanjug

Svet

06.04.2018

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija neće ostati bez odgovora na nove sankcije koje su uvele SAD, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov

Krajnje je vreme da Vašington odbaci iluziju da može da koristi jezik sankcija sa Moskvom, ističe se u saopštenju, prenela je agencija Tas s.

- Kao što smo ranije više puta ponovili, ne postoje mere pritiska koje mogu Rusiju da odvrate sa njenog kursa - navedeno je u saopštenju.

Sankcije samo onemogućavaju SAD da postigne svoje ciljeve i samo ujedinjuju rusko društvo, dodaje se u saopštenju.

Trampova administracija uvela je dodatne sankcije protiv sedam ruskih oligarha koji imaju veze sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom preko 12 kompanija koje su u njihovom vlasništvu ili koje kontrolišu.


Nove mere objavilo je danas Ministarstvo finansija i njima je obuhvaćeno i 17 zvaničnika ruske Vlade i ruska državna kompanija za trgovinu oružjem Rosoboroneksport, koja ima dugogodišnje veze sa Sirijom i svojom podružnicom, Bankom ruske finansijske korporacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading