"JAVNA GILJOTINA!" Izricanje presude bivšoj predsednici Južne Koreje PRENOSIĆE SE UŽIVO!

Autor: Agencije, Republika

Svet

03.04.2018

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izricanje presude bivšoj predsednici Južne Koreje Park Geun-hje, kojoj se sudi zbog korupcije, biće uživo prenošeno na televiziji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Park Geun-hje

Parkovoj (66), smenjenoj u martu prošle godine zbog korupcionaškog skandala, preti 30 godina robije.

Ona je već skoro godinu dana u pritvoru zbog navodnih nezakonitih veza sa moćnim južnokorejskim konglomeratima. Konkretno, optužena je da je, u saradnji sa svojom dugogodišnjom prijateljicom i saradnicom Čoi Sun-sil, koja je takođe optužena, prihvatila ili da joj je bio obećano mito od ukupno 59,2 milijarde vona od južnokorejskih giganata Samsunga, Lotea i SK-a u zamenu za političke usluge.

Optužnica je tereti i da je 18 velikih kompanija da "doniraju" ukupno 77,4 milijarde vona dvema dobrotvornim fondacijama kojima je upravljala Čoijeva, koja je već osuđena na 20 godina zatvora zbog zloupotrebe moći, korupcije i mešanja u državne poslove.

Sud je odlučio da odobri direktan prenos izricanja presude, koja se očekuje u petak, zbog velikog interesovanja javnosti. Tužilaštvo je za bivšu predsednicu zatražilo 30 godina zatvora i novčanu kaznu od 118,5 milijardi vona (89 miliona evra).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading