PROTERIVANJE NA FINJAKA? Nemačka otvara centar za repatrijaciju migranata!

Autor: Tanjug

Svet

29.03.2018

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka vlada želi da otvori prvi federalni centar za repatrijaciju migranata ove jeseni i verovatno će u tu svrhu koristiti postojeće objekte, kao što su tranzitni centri u pokrajini Bavarskoj, izjavio je državni sekretar u ministarstvu unutrašnjih poslova Štefan Majer.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemačka poručuje srećan put u domovinu

Majer je za "Zidojče cajtung" rekao da je optimista i da veruje da bi njegovo ministarstvo moglo da odmah nakon Uskrsa finalizuje dokument o tim planovima.

Ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer obećao je ranije da će povećati stopu repatrijacije i pooštriti mere prema bilo kakvim ilegalnim aktivnostima migranata, prenosi Rojters.

Majer je kazao da je osnivanje federalnog centra za repatrijaciju "glavni prioritet" nove nemačke vlade koja je preuzela dužnost ranije ovog meseca nakon gotovo šest meseci političkog natezanja i neizvesnosti posle izbora održanih 24. septembra prošle godine.

On je dodao da su među mogućim lokacijama tranzitni centri u Manhingu ili Bambergu u Bavarskoj, ili centar za prihvat migranata u Gisenu u pokrajini Hesen, gde bi moglo biti smešteno 13.000 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading