PUTIN TRLJA RUKE: Ruski izvoz oružja u 2017. dostigao 16 milijardi dolara

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

05.03.2018

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin izjavio je da je njegova zemlja jedna od vodećih izvoznica naoružanja na svetu, kao i da je u prošloj godini izvezeno oružje u vrednosti od 16 milijardi dolara.

RepublikaFoto: twitter.com/sputnik_fr
Foto: Ilustracija

Prema njegovim rečima, ta suma je dva puta veća nego što je izvoz naoružanja bio prethodne godine, dok ukupne porudžbine ruskog oružja iznose 45 milijardi dolara.

Putin je na sastanku sa predstavnicima Komisije za vojno-tehničku saradnju rekao i da je taj uspeh izuzetno važan, ako se u obzir uzmu svi nekonkurentni uslovi u kojima su ruske kompanije prinuđene da rade.

- Znanje naših kompanija da efikasno rade u uslovima političkih provokacija i ekonomskih diverzija jasan je pokazatelj da su one izuzetno zdrave, stabilne i imaju ogromni potencijal - istakao je ruski predsednik i dodao da je njihova produkcija poručena za nekoliko godina unapred.

On je naveo i da će Rusija nastaviti aktivno da razvija vojno-tehničku saradnju sa svim zainteresovanim zemljama, između ostalog, i u domenu avijacije, zatim protivvazdušne odbrane, kopnene vojske, flote, kao i onog naoružanja koje je uspešno demonstrirano tokom vojne operacije u Siriji.

Putin je dodao i da Rusija nikada neće staviti sopstveni komercijalni interes ispred pitanja globalne bezbednosti, kao i da će očuvati renome poštenog partnera koji uvek poštuje sve ugovorene i međunarodne obaveze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading