GRCI MENJAJU IME AERODROMA U SOLUNU?

Autor: RTS, Republika

Svet

13.02.2018

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Soluna Janis Butaris ocenio je da bi i Grci mogli da razmisle o promeni imena solunskog aerodroma "Makedonija", nekoliko sedmica pošto je makedonski premijer Zoran Zaev najavio promenu imena skopske vazdušne luke "Aleksandar Makedonski".

RepublikaFoto: pixabay.com

- Ne tvrdim da treba da se promeni ime, samo postavljam pitanje, pošto ime Makedonija izaziva podele i u svetu i kod nas. Od tog problema svi gubimo - rekao je Butaris grčkoj televiziji Skaj.

Gradonačelnik Soluna predložio je da aerodrom u tom gradu nosi ime najboljeg grčkog košarkaša svih vremena, Nikosa Galisa, nekadašnje legende solunskog Arisa i jednog Grka u košarkaškoj kući slavnih.

Kao dodatni razlog za promenu imena aerodroma, Butaris navodi da ozbiljan broj turista koji slete u Solun misle da su, u stvari, stigli u Skoplje.

Butaris, takođe, smatra da bi odugovlačenje rešavanja 27 godina dugog spora sa Makedonijom oko imena nanelo štetu Grčkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading