STIGLA NAM PODRŠKA IZ MOSKVE

Autor: Tanjug

Svet

31.01.2018

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija u potpunosti podržava nastojanja Srbije da sačuva sećanje na tragične lekcije iz Drugog svetskog rata, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući protestnu notu koju je Hrvatska poslala Beogradu zbog izložbe o zločinima u Jasenovcu u sedištu UN.

RepublikaFoto: facebook.com/Maria Zakharova
Uvek uz Srbiju: Marija Zaharova

- Svet se ovih dana seća žrtava holokausta. Logor Jasenovac postao je ozloglašen kao mesto gde su do smrti mučeni mnogi nedužni ljudi svih uzrasta i nacionalnosti, ali prvenstveno Srbi, Jevreji i Romi - rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

- Žalimo za svim žrtvama nacizma i uvek ćemo se sećati koliko je težak bio put do pobede - rekla je ona, prenosi TAS.

Zaharova je naglasila značaj suprotstavljanja pokušajima da se stvore lažne verzije istorije i revidiranja Drugog svetskog rata.


To je, prema njenim rečima, naročito važno u kontekstu sknavljanja i uklanjanja spomenika sovjetskim vojnicima u nekim evropskim zemljama koji su dali život za oslobađanje Evrope i sveta od fašizma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading