(VIDEO) Proverite da li možete da budete lider Amerike

Autor:

Svet

17.01.2018

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp (71) prošao je prve obavezne godišnje zdravstvene analize otkad je u januaru 2016. došao na čelo SAD, a sam je posebno ponosan na rezultat procene kognitivnih sposobnosti jer je na tom testu osvojio maksimalan broj bodova.

Foto: instagram.com/donaldjtrumpjr
Američki predsednik želeo da dokaže svetu da je kognitivno sposoban, te se podvrgao psihološkom, ali i mnogim drugim pregledima. Ovaj test je Tramp rešio s maksimalnim brojem bodova, pa njegov lekar tvrdi da je genije

Oduševljenje stanjem lidera Amerike nije krio ni dugogodišnji doktor Bele kuće Roni Džekson, koji je pratio i zdravlje Baraka Obame, a koji je sada naveo kako je aktuelni predsednik u izvrsnom stanju. Međutim, taj stručnjak je Trampu zamerio samo blago povećan nivo holesterola u krvi i višak kilograma, naglasivši da je neophodno da šef SAD ide na dijetu.

- Jedina primedba je što predsednik ima 108,4 kilograma, te bi u skladu sa visinom trebalo da smrša između četiri i osam kilograma. To može da postigne tako što bi se hranio zdravije i počeo da vežba - naglasio je Džekson, a što je odmah podstaklo prozivke na Trampov račun zbog nedavne objave da on uglavnom živi na hrani iz "Mekdonaldsa", i to zbog navodnog straha da će ga neko otrovati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Doktor Roni Džekson: Predsednik samo ima problema sa debljinom i mora da smrša od četiri do osam kilograma

- Osim toga, nema nikakvih znakova bilo kakvih intelektualnih poteškoća - naglasio je Džekson govoreći o testu Montrealske lestvice kognitivne procene (MoCA), na kom je Tramp osvojio maksimalnih 30 bodova, a na kom se svaki rezultat ispod 26 bodova smatra zabrinjavajućim.

- Takvim ga je bog stvorio, zaista ima odlične genetske predispozicije - naveo je Džekson, kom je lično Tramp tražio da izađe pred novinare i da duže od sat vremena odgovara na sva njihova pitanja o zdravlju predsednika.

 

 

Podsetimo, razlog za to su mnogobrojne spekulacije prethodnih meseci da republikanac ima ozbiljnih psiholoških problema, kao i da ne može da kontroliše nervozu i stres. Mnogi su ga, takođe, prozivali da je neinteligentan.

Tramp je osvojio 30 od 30 bodova na testu, na kom se sve ispod 26 bodova smatra zabrinjavajućim

Inače, Tramp je prošao sveobuhvatni sistematski pregled, na kom su mu svi parametri bili zadovoljavajući, te je Džekson naglasio da veruje da će on sigurno završiti svoj mandat uspešno.

Neki od rezultata provere opštefizičkog stanja
  • 71 godinu i 7 meseci ima Tramp
  • 190,5 centimetara visok
  • 108,4 kilograma težak
  • 68 mu je puls
  • 122/74 mu je krvni pritisak
  • 36 sa 9 mu je temperatura tela

Britanci tvrde Trampu od tableta za kosu ne može da se digne

Britanski mediji su u trenutku dok se Donald Tramp hvalio rezultatima zdravstvenih analiza objavili kako američki predsednik već dugo uzima pilule protiv opadanja kose koje, s druge strane, izazivaju dramatične nuspojave poput depresije, sklonosti ka samopovređivanju, ali i erektilne disfunkcije. Reč je o preparatu koji se naziva finasteride, a koji se široko upotrebljava u SAD. Deluje tako što smanjuje oticanje prostate i stimuliše rast kose.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Otud Trampu te raskošne vlasi - navodi britanski Dejli mejl uz ironični komentar da onda sve priče o američkom predsedniku kao zavodniku možda i nisu tako tačne.

Inače, taj list se poziva na analizu medicinskog časopisa univerziteta u Ohaju u kom je 2017. navedeno kako postoje dokazi da finasteride izaziva psihološke poremećaje iako je najpre nastao kao lek koji treba da utiče na rešavanje urinarnih problema kod muškaraca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading