EVO ZAŠTO JE PUTINU SUĐENO DA BUDE VLADAR!

Autor:

Svet

01.01.2018

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Onog dana kada se održavao poslednji kongres Komunističke partije Sovjetskog Saveza pod rukovodstvom Josifa Visarionoviča Staljina, 7. oktobra 1952, rodio se čovek koji će obeležiti 21. vek - lider Rusije Vladimir Vladimirovič Putin. Ruski istoričari zato su našli simboliku u takvom poklapanju ističući da je tog jesenjeg dana "jedan velikan odlazio, a drugi se rodio". Osim toga, i mnoge druge životne prilike Putina su vodile ka tome da postane jedan od ako ne i najmoćniji čovek današnjice, posebno zbog činjenice što je na kraju 2017. godine izašao kao pobednik na mnogim poljima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Za svoje uspehe, kako sam priznaje, šef Kremlja može da zahvali hrabrim roditeljima.

- Njegov otac Vladimir se vratio s fronta u Drugom svetskom ratu i tada zatekao bolničare kako iznose njegovu suprugu Mariju nakon opsade Lenjingrada. Uveravali su ga da ona nema šanse da preživi, ali je on insistirao da je ostave kod kuće. Marija se kasnije oporavila - podsetili su poznavaoci lika i dela ruskog lidera, navodeći da je tako nešto zasigurno bilo suđeno kako bi Putinovi sinu bili podrška na njegovom putu.

Posle hrabrog službovanja u Istočnoj Nemačkoj, nakon što je postao agent KGB, Putin je ušao u politiku i uspevao da odoli svim izazovima tadašnjeg korumpiranog sovjetskog društva. Kada mu je pružena prilika, uradio je ono što nikome do tada nije pošlo za rukom - na javnosti nepoznat način zauzdao je najmoćnije oligarhe u Rusiji i tako sebi na još jedan način utro put ka čelu države. Zadobio je podršku tih ključnih igrača, nosilaca kapitala, moćnika iz senke.

Tog 7. oktobra 1952. godine jedan velikan je odlazio, a drugi se rodio

Putin je nakon toga uspeo i da ujedini naciju jer je, kao i većina tadašnjeg napaćenog stanovništva, znao šta znači siromaštvo s obzirom na to da je u njemu živeo veći deo detinjstva. Rusi su na njega gledali kao na čoveka iz naroda, spasitelja koji ih razume, koji će se za njih boriti. A on im je to i potvrdio tokom 19-godišnje vladavine.

Putinu su se inače tokom tog perioda divili i njegovi najveći protivnici i odavali mu priznanje za političku umešnost. Tako je bivši generalni sekretar NATO Andreas fon Rasmusen rekao jednom prilikom: "Putin je pokazao da postoji zemlja koja ne mora da sluša druge."

1999. (ovakvo stanje je zatekao) 2017. (ovako je uzdigao zemlju)l

BDP 195 milijardi dolara

BDP 3.866 milijardi dolara

BDP po glavi stanovnika 1.320 dolara

BDP po glavi stanovnika 26.966 dolara

Inflacija 36,5%

Inflacija 2,5%

Nacionalni dug 78% BDP

Nacionalni dug 17% BDP

Penzija 13 dolara

Penzija 236 dolara

I vladavine ovih lidera okružuje simbolika

 

Sila Konfučija

Si Ðinping je postao najmoćniji vladar Kine posle Mao Cedunga. "Krunisan" je na ovogodišnjem kongresu Komunističke partije, izborivši se za drugi mandat i privilegiju da se njegove misli uvrste u ustav. Povela se i rasprava da stav izmeni, čime bi se Đinpingu omogućilo da vlada i posle 2022. Malo ko zna da on energiju crpi iz Konfučijeve filozofije. "Dobrota, poštenje i pravednost" su tri vrednosti koje propoveda, a one potiču iz tog drevnog učenja. Đinping vidi konfučijanizam kao sredstvo za jačanje jedinstva nacije. Bio je prvi lider komunista koji je u poslednje dve decenije posetio grad Kofu, gde je Konfučije rođen.

Tramp i simbolika broja 777

Foto: Tanjug/AP

Lider Amerike Donald Tramp je rođen 14. juna 1946. tačno 700 dana pre nego što je Izrael postao nacija. Pobedio je na izborima jer je bio u prednosti 77 glasova u odnosu na protivnicu Hilari Klinton, a inaugurisan je 20. januara, na datum kad je od njegovog rođenja prošlo 70 godina, sedam meseci i sedam dana. Na taj dan je izraelski premijer Benjamin Netanjahu proveo tačno sedam godina, sedam meseci i sedam dana na funkciji šefa vlade. Ta simbolika ponovo je aktuelizovana nakon što je Tramp još jednom pokazao ogromnu vezanost za Izrael proglasivši Jerusalim za prestonicu te zemlje. Time se suprotstavio skoro celom svetu.

 

Katolički mesija

Vera igra važnu ulogu u mom životu. Hrišćanske vrednosti su bile jezgro mog doma - rekao je svojevremeno Sebastijan Kurc, koji je ove godine izabran za kancelara Austrije i u 31. godini postao najmlađi šef vlade na svetu. Osim što je obožavan u svojoj zemlji, nazivaju ga i "mesijom" jer su mu i privatni i politički život izrazito obojeni katoličkim vrednostima. U najbliži tim u vladi on je okupio isključivo hrišćane katolike i redovno se sastaje s crkvenim velikodostojnicima. Zbog toga ne čudi njegov oštar stav prema migrantima, koji deli i blizak Kurcov prijatelj kardinal Šenborn.

Masoni i Makron

Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron je pokazao da želi da preuzme kormilo EU, zbog čega je promovisao stvaranje evropske vojske i posredovao u konfliktima na Bliskom istoku. Upućeni tvrde da on ne bi imao visoke životne ciljeve bez podrške uticajnih ljudi. Stoga se ističe da njegova snaga leži u jakim kontaktima koje je napravio dok je radio u banci Rotšilda, porodice za koju se veruje da je deo jedne od najtajanstvenijih organizacija - Slobodni zidari. Zanimljivo je da je Makron proslavio pobedu u Luvru, baš ispred piramide koja je, prema nekim teoretičarima, simbol masonerije. Takođe, Makronu je pobedu na izborima među prvima čestitao Žak Atali, francuski pisac, i, po sopstvenom priznanju, mason.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading