KURC SPUŠTA RAMPU: Kraj za "migrantske kvote"?

Autor: Tanjug

Svet

24.12.2017

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc pozvao je na okončanje "neuspelih pokušaja" uspostavljanja sistema kvota za preraspodelu azilanata po zemljama Evropske unije i apelovao da se ulože novi napori da se izbeglicama pomogne u njihovim zemljama porekla.

RepublikaFoto: Tanjug
Sebastijan Kurc

U vreme kada je bio ministar spoljnih poslova, Kurc je oštro kritikovao odluku nemačke kancelarke Angele Merkel da otvori granice Nemačke za više od milion migranata u 2015. godini, podseća Rojters.

- Prisiljavnje država da prihvate izbeglice neće Evropu povesti napred. Migranti koji su krenuli za Evropu ne žele da idu u Bugarsku ili Mađarsku. Oni žele da idu u Nemačku, Austriju ili Švedsku - rekao je Kurc za nemački "Bild am Zontag".

Umesto insistiranja na, kako je kazao, neuspeloj politici, Kurc poziva EU da podrži napore da se migrantima pomogne u njihovim zemljama porekla ili susednim državama.

- Ako to nije moguće, onda bi trebalo da im se pomogne u bezbednim oblastima njihovog kontinenta. EU bi trebalo to da podrži, pa čak i organizuje, i vojno pomogne - rekao je Kurc.


Rojters napominje da iz ovog dela intervjua, koji je list objavio, nije jasno na kakvu vrstu vojne pomoći Kurc tačno misli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading