KONGRES DA ISTRAŽI: Ponovljene optužbe protiv Trampa za SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE

Autor: Tanjug

Svet

11.12.2017

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene koje su prošle godine optužile predsednika SAD Donalda Trampa za nedolično seksualno ponašanje, obnovile su danas optužbe i poručile da bi Kongres trebalo da istraže njihove navode, prenosi "Glas Amerike".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Negora optužbe: Donald Tramp

Navodi se da je Rejčel Kruks, jedna od ove tri žene koja je optužila Trampa da ju je prisilno poljubio pre 12 godina dok je radila na recepciji u sedištu njegove kompanje u Njujorku, rekla je da bi članovi Kongresa trebalo "po strani da ostave političku pripadnost i istraže Trampovu istoriju nedoličnog seksualnog ponašanja".

Nedolično ponašanje

Kruksova je govorila na konferenciji za novinare uz Samantu Holvej, koja tvrdi da je Tramp nepozvan ušao u garderobu za vreme izbora za mis SAD 2012. i Džesiku Lids koja je optužila predsednika da ju je neprimereno dodirivao i ljubio dok je sedela pored njega u avionu, krajem 70-tih godina prošlog veka.


"Glas Amerike" podseća da je tokom prošlogodišnje predsedničke kampanje, više od 12 žena optužilo Trampa za nedolično seksualno ponašanje i uznemiravanje u periodu od nekoliko decenija, ali je on tada demantovao sve optužbe. Uoči izbora, objavljen je i video snimak aktuelnog predsednika kako se hvali da može ženama da uradi bilo što zato što je slavan.

Bela kuća je u ponedeljak ponovo ocenila da je reč o "lažnim tvrdnjama".

- O ovim lažnim tvrdnjama, koje su u većini slučajeva osporila svedočenja očevidaca, dugo se raspravljalo tokom prošlogodišnje kampanje i američki narod je izneo svoj stav, obezbeđujući mu odlučujuću pobedu - saopšteno je iz Bele kuće, uz ocenu da je reč o politički motivisanim optužbama.


"Glas Amerike" navodi da su optužbe protiv Trampa obnovljene u trenutku kada se moćni ljudi iz sveta politike, zabave, medija i biznisa suočavaju sa otkazima i ostavkama zbog navoda o seksualnom zlostavljanju.

Lažne optužbe

I dok Tramp tvrdi da su optužbe protiv njega lažne, jedna od njegovih ključnih saradnica, ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli, saopštila je u nedelju da bi "trebalo saslušati sve žene koje optuže nekog za seksualno zlostavljanje".

Na pitanje da li Trampova pobeda na izborima znači da su birači doneli odluku u njegovom slučaju, Hejli je odgovorila da je "to na ljudima da odluče".

- Znam da je on izabran, ali bi žene uvek trebalo da budu u mogućnosti da iznesu svoju priču i svi mi trebalo da budemo spremni da ih saslušamo - kazala je američka ambasadorka u UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading