Trojica optužena za ubistvo novinarke na Malti

Autor: Tanjug, Republika

Svet

06.12.2017

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malteški sud optužio je trojicu muškaraca za ubistvo istraživačke novinarke Dafne Karuna Galicije, koja je stradala 16. oktobra kada je eksplodirala bomba, postavljena ispod njenog automobila.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bi-Bi-Si navodi da su se trojica optuženih za ubistvo novinarke i blogerke, braća Džorduž i Alfred Deđorđo, stari 55 i 53 godine, i Vinskent Muskat, izjasnili da nisu krivi

Malteška policija nedavno je uhapsila 10 osoba osumnjicenih za ubistvo novinarke, a Ej-Bi-Si njuz navodi da je sedam osumnjičenih pušteno uz kauciju do dalje istrage. 

Bi-Bi-Si navodi da su se trojica optuženih za ubistvo novinarke i blogerke, braća Džorduž i Alfred Deđorđo, stari 55 i 53 godine, i Vinskent Muskat, izjasnili da nisu krivi. 

Oni su optuženi i za posedovanje materijala za pravljenje bombi i oružja. 


Malteška novinarka blogerka Karuana Galicija (53) koja se borila protiv korupcije u zemlji, ubijena je 16. oktobra u eksploziji bombe koja je postavljena ispod njenog automobila.

Ona je istraživala navode o korupciji i pranju novca najmoćnijih ljudi Malte, među kojima je bio i sam premijer Muskat i njegovi najbliži saradnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading