NA NEBU SUDAR SVETOVA: Vojne vežbe SAD i Južne Koreje - A PJONGJANG KRITIKUJE!

Autor: Agencije, Republika

Svet

04.12.2017

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD i Južna Koreja su započele zajedničke vojne vežbe vazduhoplovstva, sa planom da se u toku manevara gađaju mesta koja su mete vežbi Severne Koreje, saopštili su vojni zvaničnici Južne Koreje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Na nebu sudar svetova - vežva vazduhoplovstva

Vojne vežbe su započete danas, a u njima će učestvovati 12.000 vojnika, kao i šest aviona "F-22 raptor". U vežbama će učestvovati oko 230 aviona, među kojima će biti neki od najjačih borbenih aviona Pentagona, uključujući "F-35 munja 2" i "B1-B lanser".

Zajedničke vežbe su započete samo sedam dana nakon što je Severna Koreja testirala projektil, za koji analitičari tvrde da može da pogodi kopno SAD.

Zvaničnici navode da su vežbe SAD i Južne Koreje deo manevara koji su planirani pre poslednjeg balističkog testa Pjongjanga.

Iz Ministarstva odbrane Južne Koreje saopšteno je da je cilj vježbi poboljšanje sposobnosti izvođenja vazdušnih operacija u svim vremenskim uslovima.

Severna Koreja kritikuje

Severna Koreja je oštro kritikovala zajedničke vježbe SAD i Južne Koreje, tvrdeći da dovode Korejsko poluostrvo na ivicu rata.Pjongjang je ukazao da ozbiljno razmatra kontramere i da će Južna Koreja i SAD skupo platiti za svoje provokacije.Severna Koreja je izvršila balistički test u utorak, 28. novembra, nakon dva meseca zatišja kada je reč o nuklearnom i balističkom programu ove zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading