PANIKA NA AERODROMU: Prizemljen avion, zatvoreno devet kapija zbog PRETNJI

Autor: Tanjug

Svet

13.11.2017

14:49 >> 16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti na aerodromu u Kopenhagenu saopštile su da su danas zatvorile devet kapija nakon što ih je danska policija obavestila o pretnji svim avionima turske aviokompanije "Atlasglobal" koji se nalaze u Evropi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Policija u Kopenhagenu pretražuje aerodrom zbog pretnji/Foto: Ilustracija

Međutim, turska aviokompanija "Atlasglobal" saopštila je kasnije da u bezbednosnoj proveri koju je danska policija sprovela u njenom avionu na aerodromu u Kopenhagenu nije nađeno "ništa negativno" i da avioni te kompanije nastavljaju letove iz Kopenhagena po uobičajenom redu letenja.

- Nakon što smo primili obaveštenje u vezi sa letovima "Atlasglobala" sa aerodroma u Kopenhagenu, kontaktirali smo bezbednosne jedinice - navodi se u saopštenju turske aviokompanije, prenosi Rojters.

"Atlasglobal" navodi da su preduzete potrebne bezbednosne mere i da su bezbednosne jedinice sprovele potrebne provere.

- Ništa negativno nije nađeno. Želimo da infomišemo javnost da nastavljamo letove iz Kopenhagena po uobičajenom redu letenja - zaključuje se u saopštenju.

Prethodno su vlasti na aerodromu u Kopenhagenu otvorile kapije koje su ranije danas nakratko zatvorile po nalogu danske policije dok je detaljno ispitivala avion turske kompanije "Atlasglobal" na zabačenom delu aerodroma saopštivši da postoji pretnja svim avionima te turske aviokompanije koji se nalaze u Evropi.

Policija u Kopenhagenu potvrdila je Rojtersu da istražuje o sumnjivom incidentu na aerodromu, ali nije pružila više detalja.

Ranije danas, portparol aerodroma je izjavio da je policija sprečila poletanje jednog aviona dok je istraga u toku, a taj avion je, inače, trebalo da poleti za Istanbul.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading