Putin o korejskom poluostrvu: Ne postoji alternativa diplomatskim naporima

Autor: Tanjug

Svet

15.06.2019

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ne postoji alternativno rešenje za rešavanje pitanja Korejskog poluostrva, osim da se ono pronađe diplomatskim sredstvima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

On je u obraćanju na samitu članica Konferencije za interakciju i gradnju poverenja u Aziji (CICA) u glavnom gradu Tadžikistana Dušanbeu rekao da je mirno rešavanje situacije osnova rusko-kineskog plana za Korejsko poluostrvo, te da je u tom duhu održan sastanak sa liderom Severne Koreje Kim DŽong Unom u Vladivostoku u aprilu ove godine.

- Kada je reč o situaciji na Korejskom poluostrvu, nema niti može da postoji alternativno rešenje mirnim diplomatskim naporima - istakao je Putin.

Ruski predsednik naglasio je važnost toga da članice Konferencije omoguće napore sa ciljem smanjenja tenzija na Korejskom poluostrvu i da osiguraju bezbednost u području severoistočne Azije, javio je TASS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading