Roditelji, čuvajte decu: Pedofili preko Instagrama namamljuju mališane na se*s

Autor: BBC, Republika

Svet

20.05.2019

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedofili sve više koriste društvene mreže, posebno Instagram kako bi namamili decu, stoji u studiji Udruženja za zaštitu dece od nasilja.

Foto: Ilustracija

Policija u Engleskoj i Velsu je tokom polugodišnjeg perioda zabeležila 1.944 incidenata sa seksualnom konotacijom u koje su bila uključena deca. 

Za ovakvu vrstu komunikacije s decom najviše je korišćen Instagram 32% (zabeleženo je 1.317 slučajeva), Fejsbuk 23% i Snepčet 14%. 


Policijski izveštaji govore da sedam od 10 žrtava su devojčice uzrasta od 12 do 15 godina. Svaka peta devojčica je starosti ispod 11 godina, a najmlađa žrtva imala je samo pet godina. 

U slučaju koje je Udruženje pratilo, devojčicu od 13 godina na seks je namamio i iskoristio mladić od 24 godine koji ju je slagao da ima 18. Devojčica ga je  upoznala preko prijatelja, a kasnije tokom večeri komunicirala sa njim i preko Fejsbuka i Snepčeta. 


- Sve se brzo dešavalo. Razmenili smo nekoliko poruka koje su ubrzo postale seksualne, zatim smo slali jedno drugom fotografije i snimke, a onda se dogovorili da me pokupi posle škole. Odvezao me je na neko tiho mesto...odveo me u šumu gde smo imali seksualni odnos - ispričala je tinejdžerka. 

Ona je rekla i da mladić nije želeo da razgovara sa njom, već je odvezao do puta koji vodi ka njenoj kući i izbacio iz automobila.

- Krvarila sam i plakala. To je bilo moje prvo seksualno iskustvo - poverila se ona. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading