Papa Franja otvoreno o - ŽENAMA: Upoznao sam "one prave"

Autor: Tanjug

Svet

02.09.2017

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja je ispričao da je kada je imao 42 godine imao nedeljne seanse sa jednom psihoanalitičarkom Jevrejkom, koja mu je, kako je rekao, "razjasnila neke stvari".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Papa priznao da je imao simpatije u mladosti

- Ona je bila dobra osoba. Tokom šest meseci mi je dosta pomogla - reči su poglavara Rimokatoličke crkve iz knjige koja je nastala na osnovu njegovog razgovora sa francuskim naučnikom Dominikom Voltonom, prenosi agencija AP.

Knjiga "Politika i društvo" posvećena je papi i izlazi pocetkom septembra.

Italijanski list "Stampa" je, citirajući delove iz knjige, preneo da je papa išao u njenu kuću.

- Jednog dana, kada je bila na samrti, pozvala me. Ne radi sakramenta pomazanja, pošto je bila Jevrejka, već zbog duhovnog dijaloga - izjavio je papa Franja.

U toj knjizi, poglavar Rimokatoličke crvke govori o svom odnosu prema ženama, "komunističkoj" strani hrišćana i "avanturi" u psihoanalazi.

Franja u knjizi govori o pitanjima osetljivim za Rimokatoličku crkvu, kao što su sekularnost, otvaranje granica za migrante, sveštenici pedofili, homoseksualni brak i odnos društva prema islamu.

Papa je pomenuo na neobičan način i ljude koji su mu značili u životu, među kojima je bilo žena.

- Hvala Bogu jer sam u životu upoznao prave žene - rekao je papa navodeći svoju baku, majku i sestre.

- Imao sam i simpatije u mladosti. Kontakt sa ženama me je obogatio - rekao je papa i dodao da je shvatio da žene mnoge stvari gledaju drugačije od muškaraca i da je neophodno da se čuje i njihov glas.

Franja, čije je svetovno ime Horhe Mario Bergoljo, postao je papa 2013. godine. Pre pontifikata bio je nadbiskup Buenos Ajresa.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading