Tramp o novom samitu sa severnokorejskim liderom: Odredili smo zemlju, Kim se raduje, kao i ja

Autor: Tanjug

Svet

19.01.2019

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je večeras da "stvari idu veoma dobro sa Severnom Korejom" i da planira da održi drugi samit sa liderom te zemlje Kim Džong-unom, gde će pokušati da obezbedi sporazum kojim će podstaći Severnu Koreju da se odrekne nuklearnog oružja, prenosi AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim Džong Un i Donald Tramp

- Dogovorili smo se da se sastanemo verovatno krajem fenruara. Odabrali smo zemlju, ali ćemo to objaviti u budućnosti. Kim Džong-un se veoma raduje tome, kao i ja - kazao je Tramp novinarima u Beloj kući.

AP navodi da je na prvom sastanku Trampa i Kima prošlog juna u Singapuru potignut nejasan sporazum o denuklearizaciji nakon kojeg je bilo malo opipljivog napretka.


Podseća se da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš juče u Njujorku izjavio da je "krajnje vreme" za ozbiljne pregovore između SAD i Severne Koreje na kojima bi se iznela "mapa puta" za denuklearizaciju Korejskog poluostrva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading