OTKRIVAMO ZAŠTO DODIK HITNO IDE KOD PUTINA: NESTAJE SRPSKA

Autor: MARIJA SAMOJLOVIĆ

Svet

24.09.2018

03:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi pakleni plan zapadnih centara moći za Bosnu može da spreči samo Vladimir Putin. Britanci i deo stare američke administracije, uz pomoć muslimana u BiH, razradili su scenario rušenja Milorada Dodika, što bi faktički omogućilo ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne Bosne.

Milorad Dodik i Vladimir Putin

Cilj je milom ili silom sprečiti Dodikovu pobedu na izborima 7. oktobra. U tu svrhu razrađen je čitav niz podmetačina, afera, organizovaće se protesti (poput onog zbog nerazjašnjene smrti mladića Davida Dragičevića).

 

Upravo ovo, kako saznaje Srpski telegraf, glavni je razlog hitne posete Milorada Dodika Rusiji, gde će se za nekoliko dana u Sočiju sresti sa Putinom.

PRETILI SU I RANIJE

Prema saznanjima koje su našem listu preneli izvori iz Banjaluke, ruski predsednik je jedini koji može da zaustavi mračan scenario rastakanja RS. Dodik je govoreći o značaju susreta sa Putinom bio jasan.

Dodik: RS pokazala da može da opstane i to zabrinjava kreatore specijalnih ratova i obojenih revolucija

- Kud ćete bolji povod nego da sretnete Putina. To je fenomenalni povod i treba ga iskoristiti uvek, kad god čovek ima priliku - rekao je Dodik.

Predsednik RS, takođe, osvrnuo se i na opasnost koja se nadvila nad Srpsku.

RepublikaFoto: Tanjug

- RS je preživela neviđenu golgotu pritisaka i pokazala da može da egzistira i opstane i to je ono što kreatore specijalnih ratova i obojenih revolucija zabrinjava. Oni hoće da pokažu da mi to ne možemo i pritom još nađu Mladena Ivanića, Vukotu Govedaricu i ostale koji tvrde da će Srpska bankrotirati, propasti i da kod nas ništa ne valja - izjavio je Dodik i naveo da ovo nije prva pretnja RS jer je i pre dve godine opozicija u Banjaluci uz podršku Zapada pokušala da izazove nemire.

Podsetimo, informacija da će se sresti Dodik i Putin pojavila se dan nakon posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Banjaluci. Takođe, ne treba zanemariti ni činjenicu da će se sa ruskim predsednikom 2. oktobra, samo pet dana pred izbore u BiH, sresti i Aleksandar Vučić. Sigurno je da će i tom prilikom opstanak RS biti jedna od najvažnijih tema.

IZAZIVANJE NEREDA

Politički analitičar Dragomir Anđelković ne sumnja da će zapadni centri probati da izazovu nemire uoči izbora u BiH:

Anđelković: Britanci u Bosni rade isto što i u Srbiji 2000. godine

- Britanci su poslali svoje specijalce za vođenje medijskog rata u BiH i evidentno je da se mešaju u izbore, kao što su to radili u Srbiji uoči 5. oktobra.

Analitičar Dževad Galijašević podvlači da Amerikanci koriste nerazjašnjenu smrt mladića Davida Dragičevića, te da zbog toga organizuju proteste i navodno šalju svoje eksperte, a sve to samo nekoliko dana pred izbore.

- Kontrolišu Sarajevo i hoće da spreče Dodikov izbor, pa smrt u Banjaluci politizuju. Ali mislim da američki plaćenici džaba dolaze jer Dodika podržavaju Putin i Vučić - zaključuje Galijašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
blučanka

24.09.2018 10:19

Predizborna kampanja i laži se nastavljaju već 20 i kusur godina. Uvijek pred izbore ista priča - hoće da ruše R. Srpsku, hoće da naprave unitarnu BiH... Dokle više, narod nema od čega da živi, a oni seru po istom već, skoro, 30 godina. Priče za malu djecu i niko više ne vjeruje u to. Ne vjerujemo ljudima koji imaju 2 domovine, a samim tim i velelepne nekretnine u toj nekoj drugoj domovini.