NE ZEZAMO VAS: Crna Gora pravi vojnu silu, godišnje i do 100 vojnika!

Autor:

Svet

20.09.2018

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah da se razumemo nije vic o Đetićima! Iako su 2006. godine ostavili puške da hvataju prašinu, pa se bacili na porodični biznis uglavnom po Beogradu, u Crnoj Gori će 2019. godine biti opet uvedeno dobrovoljno služenje vojnog roka, što ne znači da će se svi sa oduševljenjem vratiti na primorje i početi sa vojnom obukom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

"Dugoročnim planom razvoja odbrane 2016-2025, kao jedan od prioritetnih razvojnih ciljeva vojske predviđeno je uspostavljanje sistema dobrovoljnog služenja vojnog roka", piše danas list Pobjeda pozivajući se na izvore u ministarstvu odbrane.

Kako se dodaje, planirano je da 2019. godine otpočne dobrovoljno služenje vojnog roka, a da se do tog perioda izmeni zakonska regulativa u cilju stvaranja uslova za njegovo uvođenje.


Iz resornog ministarstva je objašnjeno da je "s obzirom na kapacitete sa kojima raspolaže Vojska Crne Gore, to jest Centar za obuku, planirano da u obuci učestvuje 100 vojnika godišnje, odnosno dva puta po 50".

- Postoji mogućnost povećanja broja vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u narednom periodu, ukoliko broj zainteresovanih bude veći od planiranog, što i očekujemo. Obuka bi trajala tri meseca. Ministarstvo odbrane je do tada dužno da obezbedi zakonske okvire i finansijske preduslove za sprovođenje ovog projekta - dodaju oni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

20.09.2018 10:21

Za vas jesmo velesila