BRITANKA PLUTALA 10 SATI U JADRANU I PEVALA!

Autor:

Svet

20.08.2018

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanka Kej Longstaf (46) pala je sa prekookenaskog kruzera "Norwegian star" (Norveška zvezda) u more na proputovanju Jadranom na liniji između Pule i Venecije i provela je u vodi više od 10 sati dok je spasilačka ekipa nije pronašla.

 

Kej Longstaf

Ona je, prema nekim navodima, te večeri konzumirala alkohol, ali se još uvek ne zna kako je uspela da padne sa sedme palube, gde se nalazila terasa kafića u kojem je bila. 

Naime, policija je zatražila snimke video-kamera koje bi utvrdile tačan uzrok njenog pada u more kako bi se odagnale sumnje u to da li je u pitanju incident ili je sama skočila u more. Policija navodi da je ona pala u more oko 23.45, a prethodno je na palubi ostavila torbu i pasoš, pa postoje sumnje da je možda pokušala da izvrši samoubistvo.

Svi vodeći britanski mediji nazvali su njen slučaj pravim čudom, a kao jedan od razloga zbog kog je preživela Britanka je navela da je u vodi pevala i radila jogu.

- Pevala sam kako bih se ugrejala u vodi tokom noći - rekla je Longstafova i zahvalila spasiocima sa broda "Cavtat", koji su je izvukli na njihov brod i hitno prebacili u bolnicu. Putnici koji je upoznali na brodu kažu da je bila sama u kabini.

Longstafova: Preživela sam zahvaljujući jogi i pevala sam kako bih se ugrejala u vodi tokom noći

- Digli su uzbunu kada su shvatili da je nestala. Brod je promenio smer oko 2 sata ujutro i vratio se na područje gde je pala - ispričao je jedan od njenih saputnika.

Longstafova, koja radi kao stjuardesa, zahvalila je članovima posade spasilačkog broda "Cavtat", koji su napravili i zajedničku fotografiju sa njom.

- Srećom za nas i nju, odmah smo je videli jer, kada nas je ugledala, podigla je ruke i mahala. Na kruzeru su mislili da nije preživela. Rekla nam je da se bavi jogom te da je, plutajući u moru, sve vreme pevušila da joj ne bi pala temperatura tela i da ostane budna - izjavio je poručnik fregate Lovro Orešković, zapovednik broda "Cavtat", koji je spasao Britanku.

Hrvatsko gostoprimstvo: Pretukli devojku u hostelu

Britanska studentkinja Lora Denmar (26) i njen dečko doživeli su veliku neprijatnost i batine u Splitu jer su odbili da daju više para nego što je koštao njihov smeštaj, a onda su ceo slučaj prijavili policiji. Njenog dečka su vlasnici držali pribijenog uza zid, dok je čistačica nju sve vreme udarala metalnom šipkom.

- Od početka je bilo jasno da to nije bio sasvim legalan smeštaj i napad je bio s predumišljajem. Srećni smo što smo otišli odande i želimo i druge da upozorimo - izjavila je studentkinja.

Hrvatska policija se još nije oglasila povodom ovog slučaja, a mediji prenose da je istraga pokrenuta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading