HRVATSKOM LUDILU NEMA KRAJA: Zagreb preti povlačenjem ambasadora iz Beograda

Autor: Tanjug

Svet

06.08.2018

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle medijske histerije koja je zavladala u Hrvatskoj nakon govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića o zločinačkoj akciji "Oluja", iz Zagreba sada prete i povlačenjem ambasadora!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odlepila: Kolinda Grabar Kitarović

Kako su objavili zagrebački mediji, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ozbiljno razmišlja da iz Beograda povuče ambasadora Gordana Bakotu u znak protesta zbog govora predsednika Vučića.

- Od Vlade Hrvatske očekujem da povuče ambasadora i da maksimalno uspori pregovore Srbije o pridruživanju EU. Politika Srbije 90-ih je bila velikosrpska i imala je karakteristike nacističkih i fašističkih režima - rekao je zamenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček, koji j eočigledno zaboravio da je u zločinačkoj akciji "Oluja" ubijeno 2.000, a proterano oko 280.000 Srba, koji su time etnički očišćeni sa svojih vekovnih ognjišta.

Upravo je o tome i govorio predsednik Vučić u subotu uveče u Bačkoj Palanci kada je "Oluju" uporedio s delovanjem nacista.

- Hitler je hteo svet bez Jevreja, hrvatska politka je htela Hrvatsku bez Srba, jer su, kako su govorili, razarali hrvatsko nacionalno biće - rekao je Vučić koji je uporedio stradanje Srba u Hrvatskoj sa stradanjem Ane Frank, jevrejske devojčice koja je umrla u nacističkom koncentracionom logoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading