MEĐUNARODNA AKCIJA POLICIJE: U Crnoj Gori zaplenjeno dve tone hašiša

Autor: Tanjug

Svet

02.08.2018

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija je u okviru međunarodne akcije koju je inicirala zaplenila dve tone hašiša za čije krijumčarenje se sumnjiči 11 pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe, saopšteno je iz MUP Crne Gore.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Zahvaljujući podatku do kojeg je došla crnogorska policija, u međunarodnoj akciji kojom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge - DEA otkriveno je i sprečeno međunarodno krijumčarenje hašiša.

Brod koji je prevozio drogu zaustavljen je u italijanskim teritorijalnim vodama, navodi se u saopštenju. Ova droga nije krijumčarena preko crnogorske teritorije, ali se sumnja da je drogu brodom krijumčarilo 11 crnogorskih državljana - M.B, V.Ž, U.K, S.M, S.T, Lj.R, M.K, D.M, V.L, B.B. i V.L, pripadnici , koje je italijanska policija privela. Kriminalistička obrada predmeta ove akcije, koju su zajedno izveli crnogorska policija DEA i italijanska policija, je u toku.

Službenici Uprave policije MUP-a, Odseka za borbu droge Sektora kriminalističke policije, došli su, naime, do operativnog podatka da pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe imaju nameru da prokrijumčare veću količinu hašiša iz Maroka u Libiju.

S obzirom da put krijumčarenja droge nije prolazio kroz teritorijalne vode Crne Gore, službenici Odseka su ove podatke razmenili sa DEA-om, nakon čega je usledilo planiranje i realizacija ovog predmeta u kordiniranim zajedničkim aktivnostima.


Došlo se do sumnje da ova lica, pod izgovorom da putuju kao posada broda u svrhu ispitivanja podmorja, planiraju da na dotični brod, koji je isplovio iz Luke Zelenika, po dolasku u Maroko ukrcaju dve tone hašiša i da tu drogu prokrijumčare morskim putem u Libiju.

U koordiniranoj akciji italijanska policija zaustavila je brod u italijanskim teritorijalnim vodama a nakon pretresa broda pronađeno je 2.000 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga hašiš. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading