KARADŽIĆ TRAŽI NOVO SUĐENJE

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.04.2018

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrana Radovana Karadžića danas je na početku žalbene sednice pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove u Hagu zatražila da se poništi presuda i da se naloži novo suđenje.

Radovan Kardžić

Tužilaštvo u žalbi zahteva kaznu doživotnog zatvora za Karadžića.

Tim odbrane, kako je prenela RTRS, iznosi argumentaciju po 46 žalbenih osnova.

Odmah na početku današnjeg obraćanja žalbenom veću, odbrana je zatražila da bude poništena prvostepena presuda haškog tribunala i da bude naloženo novo suđenje.

Karadžić je uložio je u decembru 2016. godine žalbu haškom sudu na presudu, kojom je osuđen na 40 godina zatvora "zbog genocida u Srebrenici i zločina protiv čovečnosti u BiH 1992-1995. godine".

Odbrana se nada da će uspeti da dokaže nepostojanje veze Karadžića sa dešavanjima u Srebrenici, što bi, kako očekuju, uticalo na visinu presude.

Član Karadžićevog tima odbrane advokat Goran Petronijević rekao je ranije da će na ovom pretresu usmeno biti izneti stavovi odbrane i tužilaštva o međusobnim žalbama i odgovorima.


Posle ovog žalbenog pretresa uslediće, kako je rekao, samo statusne konferencije sve do izricanja konačne presude, što bi, prema predviđanjima odbrane, moglo da bude do kraja godine.

Karadžić je osuđen u martu 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading