PUTINOVA ČESTITKA MILU: Razvoj rusko-crnogorskih odnosa da bude u duhu tradicije i prijateljstva

Autor: Tanjug

Svet

17.04.2018

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću izbor za predsednika Crne Gore, prenose "Vijesti".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zna za manire: Vladimir Putin

Kako je istaknuto u saopštenju DPS-a, čestitka Putina Đukanoviću je prva iz neke od najuticajnijih država sveta. 

- Poštovani gospodine Đukanoviću, čestitam Vam izbor na dužnost Predsednika. Smatramo da bi razvoj rusko-crnogorskih odnosa u duhu tradicionalnog prijateljstva bio u skladu sa interesima naroda obe zemlje - navodi se u čestitki predsednika Rusije. 

Odnosi Crne Gore sa Rusijom narušeni su posle učlanjenja te bivše jugoslovenske republike u NATO, kao i nakon što se pridružila sankcijama Zapada prema Moskvi.

Milo Đukanović novi je predsednik Crne Gore, jer je na upravo završenim izborima za predsednika ostvario pobedu u prvom krugu sa oko 54 odsto osvojenih glasova. 

Ðukanoviću je ovo drugi mandat na položaju predsednika Crne Gore, a prvi put je dužnost predsednika obavljao još dok je Crna Gora bila članica bivše zajedničke države sa Srbijom, Savezne Republike Jugoslavije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading