MILO ĐUKANOVIĆ NOVI PREDSEDNIK CRNE GORE

Autor: Republika

Svet

15.04.2018

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu 90,5 odsto prebrojanih glasova, lider Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović osvojio je na predsedničkim izborima 54,2 odsto glasova, dok je kandidat većeg dela opozicije Mladen Bojanić osvojio 33,3 odsto glasova, saopštila je CDT.

Prema preliminarnim podacima CEMI-ja, na 15 odsto obrađenih podataka, kandidat DPS-a Milo Đukanović ima 55,1 odsto podrške građana, a Mladen Bojanić 35,5 odsto.

Opozicione partije i kandidati opozicionih stranaka tvrde da su predsednički izbori bili neregularni i da je bilo niz nepravilnosti - od kupovine glasova do paralelnih spiskova.



- Novi pritisak na građane od državnog aparata zabeležen je u Bijelom Polju. Naime, policija je naredila privođenje aktivista DF-a koji su pokušali da spreče malverzacije i nezakonite radnje aktivista DPS-a - saopštio je Demokratski front, koja je podržala kandidata Mladena Bojanića.

Kako se navodi, izlaznost je bila 64 odsto.

REZULTATI OSTALIH KANDIDATA:
  • Draginja Vuksanović 8.1%
  • Marko Milačić 2.7%
  • Hazbija Kalač 0.9%
  • Dobrilo Dedeić 0.4%
  • Vasilije Miličković 0.4%. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading