SUD U LONDONU: Odluka o izručenju Todorića 20. aprila!

Autor: Tanjug

Svet

10.04.2018

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud u Londonu najavio je da će odluku o zahtevu Hrvatske za izručenje osnivača "Agrokora" Ivice Todorića biti objavljena 20. aprila, pošto je danas okončano sudsko ročište na kojem je ispitano nekoliko svedoka.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GRIZELJ
Ivica Todorić

Tim povodom, Todorić je u izjavi dostavljenoj Tanjugu, rekao da će taj proces još dugo trajati jer na prvostepenu odluku suda postoji pravo žalbe, dok je proces koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj ocenio kao "veliku katastrofu i sramotu za tu državu".

- Postupak pred ovim sudom (u Londonu) će još dugo trajati i biće odlučivano i o žalbama, tako da nije vreme da sada komentarišem - naveo je Todorić, upitan kakvu odluku suda očekuje povodom zahteva za izručenje. 

On je naveo da je u Engleskoj ostvario svoj cilj, jer je, kako kaže, dobio neko vreme da štiti svoja ljudska prava.

Upitan kako vidi optužnicu protiv njega, Todorić je naveo da je to "katastrofa i sramota Hrvatske".

- Prave katastrofu. To je sramota nad sramotama, to je velilo neznanje i toliko bezočno uništavanje imovine, kapitala, kršenje Ustava, zakona, i svega ostalog i neverovatno je da se to može desiti u članici Evropske unije, ali se dešava - naveo je Todorić. 

Prema pisanju hrvatskih medija, pored Todorića i njegovih sinova Ivana i Antu, osumnjičeni u slucaju "Agrokor" su i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Diskordija, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Oni su bili članovi uprave ili Nadzornog odbora u "Agrokoru", dok su Diskordija i Hrsticeva zaposleni u revizorskoj kuci "Bejker Tili" koja je radila revizorske izveštaje za "Agrokor".

Svi su osumnjiceni za više krivičnih dela zloupotreba u privrednom poslovanju, isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading