DODIK: Oni koji lažno optužuju RS su neprijatelji svog naroda i države!

Autor: Tanjug

Svet

14.03.2018

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska jedina političko-teritorijalna celina koja apsolutno funkcioniše u BiH, te da je, čim funkcioniše, u službi stabilizacije prilika, koje nisu tako sjajne ni u Federaciji BiH, ni na nivou zajedničkih organa BiH.

RepublikaFoto: Tanjug
Dodik: RS apsolutno funkcioniše

Dodik je naglasio da kvalifikovati Republiku Srpsku kao problem ili destabilizujući faktor na Balkanu, mogu samo oni koji ne vole ni svoj narod ni državu.

- Forsiranje lažnih tema kao što su podrška paravojim formacijama, kojih nema i obuka srpske dece, koje takođe nema, i slično, narudžbina je koju je SDS dobio od mentora spolja u funkciji su eliminacije vlasti u Republici Srpskoj nedemokratskim sredstvima - poručio je predsednik Srpske reagujući na izjavu ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića.

Mektić je naime ranije u izjavi za Rojters optužio lidere u Republici Srpskoj za nacionalističku retoriku i podršku paravojnim organizacijama kako bi zastrašili političke protivnike i pridobili glasače uoči oktobarskih izbora.

Politika u Srpskoj trguje strahom, što povećava osećaj nesigurnosti, rekao je Mektić.

Predsednik Reublike Srpske kaže da razume potrebe nekih ljudi iz opozicije da iskoriste sve mogućnosti u borbi protiv vlasti, što je demokratski.

- Ali, oni koji Republiku Srpsku lažno optužuju kao izvor nestabilnosti neprijatelji su i svog naroda i države - smatra Dodik.

Prema njegovim rečima, tvrdnje da vlast u Republici Srpskoj vodi rizičnu politiku dolaze upravo od onih koji u nedostatku svoje, sprovode tuđu politiku.

- Vlast i opozicija imaju dovoljno terena i tema na kojima mogu da ukrste koplja. Teren na kojem se danas nalaze istaknuti predstavnici SDS je živo blato u koje žele da povuku sve za sobom svesni debakla na predstojećim izborima - zaključio je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading