CRVENI METEOALARM KOD KOMŠIJA: Vanredno stanje u Hrvatskoj i Bosni!

Autor: Tanjug

Svet

21.02.2018

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteoalarm za Hrvatsku je za danas i sutra izdao crveno upozorenje za Kvarner i Velebitski kanal i to zbog jakog i vrlo jakog severoistočnog vetra, čiji udari će dostizati do 150 kilometara na sat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visoki nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno primorcima", navodi se u upozorenju.

Dodaje se da je takođe prisutan i značajan rizik od štete za obalsku infrastrukturu.

- Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovija vremenska uputstva. Savetujemo građane da izbegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalskih područja. Vrlo je verovatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju - navodi se u upozorenju Meteoalarmna.

Za sutra je za područje Like, Gorskog Kotara i centralne Hrvatske na snazi narandžasto upozorenje meteoalarma zbog velikih količina snega koje će pasti na tom području.

Očekuje se da će pasti između 10 i 40 centimetara novog snega.

Nevreme sa snegom i olujnim vetrom problemi u saobraćaju postoje I u BiH, a na teritoriji opštine, u Republici Srpskoj, proglašena je vanredna situacija.

Situacija je loša i u drugim delovima Republike Srpske.

- U opštini Krupa na Uni visina snežnog pokrivača je od 60 do 80 centimetara, situacija je pod kontrolom. Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske motri situaciju i preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti - saopštili su nadležni, preneli su mediji u BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading